Kinder Mleczna Kanapka



Ciasto Kinder mleczna kanapka – zapraszam serdecznie na słynne ciasto, przypominające tradycyjną i uwielbianą przez dzieciaki mleczną kanapkę z kakaowym biszkoptem i mlecznym kremem. Ciasto jest delikatne, puszyste, wilgotne i wygląda bardzo apetycznie.

Ciasto Kinder mleczna kanapka jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu, dlatego też można ją upiec w każdej chwili, kiedy tylko najdzie nas na nie ochota. W naszym domu dzieciaki bardzo ją uwielbiają, czasem nawet zabierają je ze sobą do szkoły w formie drugiego śniadania.

Domowa Kinder mleczna kanapka smakuje o wiele lepiej niż ta kupowana w sklepie. Jeśli skusicie się na jej upieczenie po raz pierwszy, na pewno będziecie piec ją regularnie. Kiedy upiekłam ją w naszym domu pierwszy raz, musiałam dorabiać drugą porcję, ponieważ bardzo szybko zniknęła z talerza 🙂

Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na ciasto Kinder mleczna kanapka, która jest bardzo łatwa, mega smaczna i szybka w przygotowaniu.

PRZEPIS NA CIASTO KINDER MLECZNA KANAPKA

Składniki

*na tortownicę o średnicy 20 cm

CIASTO

  • 2 jajka
  • 50 g mąki pszennej
  • 20 g kakao
  • 60 g cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 ml oleju


KREM

  • 70 ml mleka
  • 150 ml śmietanki kremówki 30%
  • 60 g cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 150 g mleka w proszku
  • 100 g miękkiego masła

Przygotowanie

CIASTO

  • Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka olej i wymieszać delikatnie.

  • Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem, przesiać przez sito.

  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Piec w 180 stopniach przez 30 minut w nagrzanym piekarniku. Ciasto odstawić do ostudzenia.



KREM

  • Mleko, śmietankę, cukier, cukier wanilinowy zagotować. Odstawić na kilka minut by delikatnie przestygło.

  • Do miski wsypać mleko w proszku. Dodawać stopniowo mleko, ciągle mieszając mikserem. Odstawić do ostudzenia.

  • Utrzeć masło. Stopniowo dodawać mleczną masę miksując mikserem.

  • Biszkopt przekroić w poziomie, na biszkopt wyłożyć krem, przykryć drugim biszkoptem.

  • Ciasto włożyć do lodówki na noc.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

jedenaście − 4 =